Hållbarhet

HÅLLBARHET

Vårt lin odlas och vävs i Frankrike vilket säkerställer högsta kvalitet. Tygerna är certifierat enligt European Flax™ och OEKO-TEX® STANDARD 100. Certifieringarna garanterar säkerställda och spårbara tillverkningskedjor.

Lin är en naturlig växtfiber. Den odlas i cykler och är en miljövänlig gröda som inte kräver bevattning, minimalt med bekämpningsmedel och gödsel och är helt GMO-fri. Omvandlingsprocessen från växt till fiber kräver inget extra vatten och inga växtdelar går till spillo i produktionen.

Linne är känt för sin tidlösa elegans och mångsidighet och är en av de äldsta kända textilierna. Den unika vävprocessen ger ett tyg som andas, är lätt och har en utomordentlig hållbarhet. Trots sin lätta känsla är tyget rejält och blir mjukare och smidigare för varje användning och tvätt. Denna motståndskraft bidrar till dess livslängd, vilket gör linne till ett hållbart val för både kläder och hemtextilier.

Certifieringen OEKO-TEX® STANDARD 100 innebär att tyget har testats och garanterar att det inte innehåller ämnen som är skadliga för människors hälsa.